Standard "Ochrana stromů před úderem blesku" vystaven k veřejné oponentuře

26.3.2014 Mendelova univerzita v Brně (http://www.ldf.mendelu.cz)

Oborový standard "Ochrana stromů před úderem blesku" byl vystaven k veřejné oponentuře. Pracovní verzi textu standardu, která je určena k připomínkování odbornou veřejností, naleznete na stránkách www.szkt.cz nebo si ji můžete stáhnout pomocí tohoto přímého odkazu.

Připomínky, prosím, zasílejte do 25.4.2014 na adresu Barbory Vojáčkové z Arboristické laboratoře, Ústavu nauky o dřevě LDF MENDELU v Brně: barbora.vojackova@mendelu.cz

Standardy péče o přírodu a krajinu jsou doporučením stanovujícím parametry výstupů a technický popis postupů jednotlivých činností běžně realizovaných v oblasti péče o přírodu a krajinu včetně vlastností použitých materiálů, výrobků a definice pojmů. Standardy po odborné oponentuře vydává AOPK ČR, která je zpracovává ve spolupráci s akademickými pracovišti a dalšími odbornými autoritami v příslušných oborech.

Proces zpracování standardů se skládá ze sedmi základních fází: 1/ Otevření vývoje standardu, 2/ Vývoj obsahu standardu, 3/ Připomínkování odbornou veřejností, 4/ Oponentura, 5/ Schválení standardu, 6/ Zveřejnění standardu, 7/ Aktualizace standardu (dle potřeby a připomínek z praxe). Více informací naleznete na adres http://standardy.nature.cz.